2013. szeptember 14., szombat

Megjelent A farkas álma



A könyvről
Átruházható-e a bűn, megvásárolható-e az élet? Tönkrethet-e valakit a dicsőség, mit érez egy művész, ha megpillant egy angyalt? Ellopható-e a szerelem, a sors vagy éppen Michael arkangyal kardja? Be lehet-e csapni a Kaszást? Megakadályozhat egy gitárost a saját halála abban, hogy eljusson a próbára? A kötetbe gyűjtött misztikus, tudományos-fantasztikus és horror novellák olykor sokkolóak, néha meglepőek vagy éppen humorosak. Mégis minden történetben akad egy közös pont: olyan kérdéseket feszeget, amelyek eddig nem jutottak eszünkbe... vagy féltünk azokat megkérdezni.


Mészáros András (Ndy) előszava a kötethez

Spekulatív irodalom. Így nevezik azokat a műveket, amelyek a misztikum, a fantasy vagy a tudományos fantasztikum területére kalauzolják az Olvasót. Véleményem szerint mindegy, milyen kategóriába soroljuk az írásainkat, mert azokat elsősorban a központi téma határozza meg, amely a szerzőt leginkább foglalkoztatta egy-egy novella megalkotásánál.
Kedves Olvasó! Ennek a kötetnek a témája elsősorban az ember társadalomhoz, hatalomhoz, félelemhez, büszkeséghez vagy éppen a végzethez fűződő viszonya. Sok esetben kitalált, szélsőséges helyzetek és hasonlóképp szélsőséges karakterek szerepelnek a következő oldalakon. Ezek a történetek véleményem szerint, mégis létező kérdéseket vetnek fel. Douglas Adams óta tudjuk, hogy sosem a válasz, hanem a kérdés az, ami a leginkább fontos. Bár az írásokban rendre megpróbálok valamiféle választ is adni ezekre a kérdésekre, korántsem biztos, hogy azok feltétlenül valósak vagy igazak. Még az is lehetséges, hogy maguk a kérdések sem helytállóak: mint minden papírra vetett alkotás, ezek csupán a szerző véleményét tükrözik. Néha eltúlzottak, olykor cinikusak. Pontosan ezért ragadnám meg még az előszóban az alkalmat, hogy biztassam Önt, kedves Olvasó. Amennyiben nem tetszik az általam leírt végkifejlet, nyugodtan gondolja tovább azt, és adja meg rá saját válaszait.
Ebook formátum, 263 oldalon, magyar nyelven érhető el az alábbi linken.


A SpiritArt csapata

Sokat melóztunk az elmúlt hetekben. Úgy is mondhatnám, hogy vért izzadtunk... éjszakázások, napközben zombi üzemmód, szétvert klaviatúrák, rengeteg email, ínhüvelygyulladás, vita és fejfájások sorozata. Sajtóhibákkal keltünk és feküdtünk, azt mazsoláztuk egész nap, éjszaka pedig a grafikai programokat nyűttük. De végre valahára kész! A SpiritArt Kiadó gondozásában, Láng Zsuzsa (Sren Tilesh) szerkesztésével, megjelent Mészáros András novelláskötete, A farkas álma. A könyv hamarosan hagyományos, papíralapon is megrendelhetővé válik. A kötet jelenleg elérhető epub, prc/mobi, pdf formátumban, és napokon belül felbukkan majd az App Storeban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése