2012. július 26., csütörtök

Kristálysólyom interjú





Mit tudhatunk rólad?

– Biztosak vagytok benne, hogy tudni akartok rólam bármit is? J
Egyébként csak annyit, amennyit tudni érdemes: elragadó személyiségemnél, ragyogó humoromnál és festői szépségemnél csak a szerénységem nagyobb.
Megszülettem 21 éve és boldogan élek, amíg rossz kedvem nem lesz.


Kezdő lépésed a szakadék felé, avagy mikor kezdtél írni, rajzolni?

– 14 évesen írni, leginkább verseket. Rajzolni úgy öt-hat hónapos koromban, és már akkor is nagyon ügyesen firkáltam színes vonalakat (görbéket) illetve köröket (görbébb görbéket).


 – A Zombi apokalipszis A kezdet: Simagöröngyös című novelláskötetben négy illusztrációd is megjelent. Milyen volt először kézbe kaparintani?

– Hát igazából amikor ez történt akkor eleve kissé illuminált állapotban voltam egy szelet barackos lekváros házi linzertől. Ezt tetézve jöttek a simagöröngyösi zombik és elvittek egy vidámabb univerzumba. Azt hiszem, jó érzés volt.


Hány novellát, regényt írtál idáig, ezek közül melyik jelent meg?

– Fuh várj, hadd számoljam össze…
Igen. Néhányat. J
Novellából úgy 30-40-et, regényből egyet, de az 4 részes és van egy, amit évekkel ezelőtt megkezdtem, viszont majd csak akkor folytatom, ha az első számút lezártam – ami őszintén nem tudom, mikor következik be.
Versekből van a legtöbb, az megvan 1000 is.
Egyébként egy novellám jelent meg eddig, 2 éve, és azóta nem nagyon pályázgattam. A regényemet még csiszolgatom, és igen… meg szeretném jelentetni – valamikor…


És milyen érzés, amikor a te dalszövegedet éneklik a színpadon?

– Büszke vagyok. J


Mennyi energia megírni egy regényt? Mondjuk egy olyan 709594 karakternyi hosszúságút?

– Hát nem vagyok fizikus, hadd ne számoljam ki!
Egyébként azt hiszem egy olyan 709594 karakternyit megírni nagyjából 2-3 év – ha beleszámoljuk a kézirat összedobását, akkor 4. Viszont ha törekszel a tőled telhető legmagasabb fokú igényességre, eredetiségre, akkor örökké írod, mert mindig lesz valami, ami szerinted jobbat érdemel. Energia mennyi? Jobb időkben napi 5-6 óra írás/olvasás, válságosabbakban heti 2-3.


Min dolgozol most?

– Épp egy interjún, amit az a Craz készített, akinek illusztráltam a novelláihoz.
Ezen kívül a regényem utolsó részén, annak befejezésén, csiszolgatásán, esetleg átírásán, aztán kezdem előlröl az egészet egy másik nézőpontból.
Ja és van egy novella, valami Dezső, Béla és Dönci szerepelnek benne, akiket együtt kísérek el az alkotójukkal egy szebb helyre – nem mondom, magas a labda.


2012. július


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése