2013. augusztus 6., kedd

Smilezolika: Baumax

A Baumax kertészeti osztályán egy köpenyes férfi haladt keresztül határozott léptekkel. Nem tűnt egyértelműen eladónak, egy vevő mégis megszólította:

– Elnézést uram, egy fűnyírót szeretnék venni, tudna segíteni?

– Tessék, itt van.

– Honnan veszi, hogy pont ez kell nekem?

– Az árcédulákat bűvölte és a ruhája elég szakadt. Ezek alapján nem lehet túl tehetős. Feltételezem kicsi a kertje, elég lesz tehát egy olcsó szegélynyíró is. A lila farmer, barna póló összeállításból következik, hogy vagy az ízlése rossz, vagy színvak, így a szín is mindegy. Ez a piros szegélynyíró pont itt volt, tehát fogja, és vigye! Viszlát.

Azzal a köpenyes továbbállt.

Már épp elhagyta volna az osztályt, amikor egy nő lépett oda hozzá.

– Elnézést, a virágcserepekkel kapcsolatban…

– Itt van!

– De kérem…

– Ne magyarázzon! Az öltözéke és a hanghordozása alapján maga valami gazdag, sznob öregasszony. Nyilván egy nagy, ritka és látványos egzotikus növényhez keres kaspót. Ez a legnagyobb és legízléstelenebb pálmacserép, ami a világon létezik. Tűnjön el vele!

Továbbment.

A lehető legkisebb feltűnéssel érkezett a fürdőszobai részlegre, ehhez képest azonnal megtalálták:

– Ne haragudjon uram, a sarokkádak érdekelnének.

– Minek? Maga büdös, úgyse nagyon használná. Vegyen inkább zuhanyfülkét, az olcsóbb.

Eddig rezzenéstelen arcán koncentráló kifejezés jelent meg, miközben a barkácsosztályon haladt keresztül. Újra megszólították:

– Kétméteres fenyődeszkákat kere…

– A csámpás lábából és a kézfején található sebhelyekből kiindulva hagyja a fenébe! Nem magának való a barkácsolás.

Otthagyta az ügyfelet.

Pár lépés megtétele után hasra vetette magát, és elkúszott az információs pult mögé, ahol fél térdre emelkedett, hogy óvatosan kikémleljen.

Ekkor látta meg a kettes pénztárban a vámpírt, amint éppen csempéket számlázott.

A férfi habozás nélkül elővett a köpenye alól egy Remingtont, a pénztárhoz ugrott és közvetlen közelről lőtt. Ezután egy karnissal szíven szúrta a pénztárost.


Miközben a vérszívó hamuvá porladt, a szegélynyírós zombi, a cserepes varázslónő, a zuhanyfülkés ork és a fenyődeszkás törp a fejüket csóválták. Utálták a pénztáros vámpírokat. Mindig trükköznek a visszajáróval.

1 megjegyzés: